Nyheder fra KIBO Sikring

Ole Opfinder og administrerende direktør?

01. dec 2015

KIBO tager springet mod mere sikring

1. december 2015 00:05 - Af Bjarne Madsen

Direktøren for Kibo Sikring A/S tog selv opfinderhatten på og udtænkte komplet portløsning i en container

Når den store hovedport til en ny byggeplads skal på plads med bomanlæg, adgangskontrol og rotationslåge til person-passage, så er det et projekt, der skal kunne klares på en time.
Og når byggeriet er fuldført og byggepladsen forlades, tages hele portanlægget nemt med til næste projekt.
”Det hele er plug-and-play. Hele byggeplads-porten er integreret i en container, som også kan forsynes med lys, videoovervågning, hjertestarter og generator, hvis der ikke er etableret byggepladsstrøm. Det er slut med faststøbning af midlertidige porte, og det hele tages med og bruges igen og igen”, forklarer Lars Kramer.
Han er manden bag det flytbare portsystem. Og så er han i øvrigt også adm. direktør for producenten, Kibo Sikring A/S, som han tillige ejer hovedparten af.

Fra trådhegn til sikring
I dag er det gamle hegnsfirma Kibo andet og langt mere end trådhegn til at holde skurke og andre uvedkommende ude. Derfor tog virksomheden den 1. september også navneforandring fra Kibo System til nu at hedde Kibo Sikring.
”Jeg kom med i 2005, hvor jeg købte en mindre andel i Kibo System. I dag ejer jeg den største andel. I 2005 var Kibo mere en hegnsvirksomhed. Jeg er uddannet elektriker og el-ingeniør, og jeg kunne se en fremtid for Kibo med mere elektronik og overvågning. Derfor har vi stiftet et nyt forretningsområde med elektronisk overvågning, hvor 20 medarbejdere er beskæftiget med at lave adgangskontrol, videoovervågning og perimetersikring. Da jeg kom i 2005, havde Kibo et halvt hundrede medarbejdere. Nu har vi cirka 100”, fortæller Lars Kramer.

”I dag sælger vi ikke produkter. Vi sælger totale sikringsløsninger. Vi har andre til at producere efter vore tegninger. Hegn er hegn. Der, hvor vi adskiller os, er på portene og overvågningen. Alle kan levere og opsætte hegn. Derfor satser vi i stedet på at være stærke på kundetilpassede løsninger, hvor vi kan levere hele pakken”, siger Kibo-direktøren.

Vil du vide mere om det mobile portanlæg?


Præcis detektering
Selv om produktionen er lagt ud til underleverandører, har Kibo fortsat sin hovedafdeling i Kibæk sydvest for Herning. Virksomheden har tillige adresser både i Stilling ved Skanderborg og i Havdrup ved Roskilde. I Odense har Kibo sin afdeling for brandsikring.
”Større byggepladser sikres med hegn, porte, hegnsalarmer og videoovervågning. Hegnalarmer anvendes mere og mere til sikring. De kan meget præcist detektere, hvor der i givet fald pilles ved hegnet. Vi kan også få hegnsalarmen til at aktivere videoovervågningen, som zoomer ind direkte på stedet. Det er en feature, vi også laver på faste installationer ved firmaer”, fortæller Lars Kramer.
”Varmefølsomme kameraer bliver det næste, som vi også ser på byggepladser. Med termiske kameraer kan vi registrere personer på lang afstand alene på kropsvarmen. Når det termiske kamera kombineres med almindelig videoovervågning, bliver det muligt også at identificere personerne. Det er en helt oplagt mulighed på store byggepladser, hvor der ligger rigtig store værdier i både materialer og udstyr, som naturligvis skal sikres optimalt”, siger Lars Kramer.

Container med port
Kibo Sikrings nye tiltag sigter altså direkte mod byggepladser. Den flytbare port er døbt Mobile Gate Security.
”Den består af en 40 fods container, som i den ene side rummer en færdigmonteret skydeport med portautomatik. Den skydes ud af containerens ene ende. Inde i containeren fylder det ikke alverden. Derfor er der rigeligt plads også til mobilhegn, mobilt bomanlæg og andre ting. Porten giver op til otte meter åbning. Det giver mulighed også for to mobile bomanlæg til styring af ind- og udkørende trafik”, forklarer Kibo-direktøren.
Endvidere kan konceptet udvides med adgangskontrol på siden af containeren. I den modsatte ende af skydeporten kan etableres karrusel til kontrolleret personpassage. Og så ser Lars Kramer en god mulighed for at bruge den mobile port også som reklamesøjle. Enten kan containerens side lejes ud som reklameplads, eller den kan anvendes til placering af byggepladsskiltet.
Hele baduljen er supernem at flytte, hvis det i byggeperioden kan være praktisk at rokere rundt på byggepladsen.
Målgruppen for den flytbare byggepladsport er udlejningsfirmaer og store entreprenørvirksomheder.
”Vi tror virkelig på det mobile portanlæg. Vi er allerede i gang med et svensk firma, som skal stå for Mobile Gate Security i Sverige, Norge og Finland. Vi vil også til Tyskland, Benelux-landene og Frankrig med det via distributører. Så klarer vi selv Danmark”, siger den opfindende direktør, som har sikret det nye produkt med en EU-patentanmeldelse.

Læs originalartiklen her (login kræves).


Tilbage

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Mekanisk Sikring

Mekanisk Sikring

Læs om alt inden for hegn, porte, låger, bomme, pullerter, rækværker og rotationslåger

Brandsikring

Brandsikring

Læs om automatisk brandalarmering (ABA) og rumslukning (ARS)

Elektronisk Overvågning

Elektronisk Overvågning

Læs om TV-overvågning (ITV), adgangskontrol (ADK) og indbrudsalarmer (AIA)

Service & Beredskab

Service & Beredskab

Læs om vores forskellige serviceaftaler, og vælg en aftale, der matcher lige netop dit behov

Stort udvalg inden for hegn, porte, låger, bomme, rækværker, pullerter og rotationslåger

Mekanisk Sikring

Simple og komplekse løsninger inden for ITV, ADK, AIA og elektronisk perimetersikring

Elektronisk Overvågning

Projektering, installation og service på avancerede ABA- og ARS-anlæg.

Brandsikring