Hvad er IWA 14?

IWA er en forkortelse af “International Working Agreement” og udspecificerer krav til køretøjhindringers ydeevne og påkørselstest-metode.

IWA 14-1: 2013 specificerer påkørselskrav for køretøjshindringer og består af en testmetode, hvor køretøjshindringernes ydeevne bedømmes ved en enkelt påkørsel af et køretøj uden chauffør.

IWA 14:1: 2013 udspecificerer et klassifikationssystem for ydeevnen af køretøjshindringer udsat for en enkelt horisontal påkørsel.

IWA 14-1: 2013 identificerer test-påkørselstolerancen samt kriterier for køretøjets ydeevne, hvoraf begge krav skal imødekommes for at et produkt kan bestå IWA 14 testen og opnå en IWA 14 klassifikation.  

IWA 14-1 definerer typen af køretøj, testmasse og påkørselshastighed samt mål og detaljer for køretøj og testprodukt som skal registreres.

Efter påkørsel: Hvis påkørselstesten er godkendt – dvs. at køretøjshindringen succesfuldt har stoppet og immobilisteret køretøjet – måles penetrations-distancen. Denne måles fra forenden af køretøjets lad til den forreste del af køretøjshindringens oprindelige position. Spredningsdistancen for vragrester bliver ligeledes målt, da dette også kan have betydning for køretøjshindringens placering. Disse mål kan bruges til at finde den optimale køretøjshindring til hver enkelt lokation.

Husk, at påkørselstestene benytter gentagelige test-kriterier og derfor ikke nødvendigvis kan efterligne de præcise resultater for et ægte angreb eller modificerede køretøjer.

IWA 14 påkørselstestene giver dog et fælles grundlag for at klassificere og sammenligne køretøjshindringer.

Udstyr, som er testet i henhold til IWA 14-1 specifikationerne skal installeres korrekt og tilpasset til hver en enkelt lokation. Dette sikrer optimal ydeevne i tilfælde af køretøjsbaserede angreb. 

Husk at vedligeholde dit udstyr for at sikre optimal beskyttelse.

Mekanisk Sikring

Mekanisk Sikring

Læs om alt inden for hegn, porte, låger, bomme, pullerter, rækværker og rotationslåger

Elektronisk Overvågning

Elektronisk Overvågning

Læs om TV-overvågning (ITV), adgangskontrol (ADK) og indbrudsalarmer (AIA)

Service & Beredskab

Service & Beredskab

Læs om vores forskellige serviceaftaler, og vælg en aftale, der matcher lige netop dit behov

Mobilsikring

Mobilsikring

Læs om vores mobile sikringsløsninger

Stort udvalg inden for hegn, porte, låger, bomme, rækværker, pullerter og rotationslåger

Mekanisk Sikring

Simple og komplekse løsninger inden for ITV, ADK, AIA og elektronisk perimetersikring

Elektronisk Overvågning

Vores mobilsikringskoncept er skræddersyet til situationer, hvor der er behov for midlertidig afgrænsning.

Mobilsikring