Byrumssikring

Vi er en del af en konfliktfyldt verden, hvor en fredelig bil eller lastbil pludselig kan blive til et dødbringende våben i hænderne på en terrorist. Derfor øges fokus i disse år på byrumssikring - eller mere specifikt: Hvordan vi kan gøre byrummene bøvlede for terroristerne.

“Byrumssikring kan ikke i sig selv forhindre dødsfald,” pointerer sikkerhedsrådgiver Henrik Sichlau fra rådgivnings- og ingeniørvirksomheden Spangenberg & Madsen, der bl.a. samarbejder med Københavns Lufthavn og Rigspolitiet. Han peger i stedet på, at byrumssikring handler om at gøre det svært for terroristen at starte terrorangrebet i byrummet. Det kan man fx gøre ved at lave snoede adgangsveje og afspærringer i form af eksempelvis pullerter, betonklodser med mere.

“Det handler om at skabe et byrum, der giver overblik, så folk kan se, hvad der sker, og giver dem mulighed for at søge i dækning eller komme væk,” forklarer Henrik Sichlau.

Sikkerhedsforanstaltningerne stiller nye krav til den måde, som vi tænker og indretter byrummene på, og kan rejse spørgsmål om, hvor synlige sikkerhedsforanstaltningerne skal være. Mange debattører har ytret bekymring for, at synlig byrumssikring vil have en negativ psykisk indvirkning på os der færdes i byerne. Dette er dog ikke nødvendigvis tilfældet.

I 2011 udgav Politiets Efterretningstjeneste undersøgelsen ‘Sikkerhed og tryghed på befærdede steder’. Her var konklusionen, at borgerne oplever synlige sikkerhedsforanstaltninger som direkte tryghedsskabende. De opfattede simpelthen den synlige sikkerhed som et tegn på, at kommunen og virksomhederne omkring de befærdede områder gør sig umage for at sikre dem. Og det manglede da også bare.

Hos KIBO Sikring vil vi gerne hjælpe dig med at skabe sikkerhed og tryghed ved hjælp af byrumssikring i dit nærmiljø. Kontakt en af vores dygtige rådgivere og få hjælp til at komme i gang allerede i dag.

Læs mere om højsikring og terrorsikring her.

 

Mekanisk Sikring

Mekanisk Sikring

Læs om alt inden for hegn, porte, låger, bomme, pullerter, rækværker og rotationslåger

Elektronisk Overvågning

Elektronisk Overvågning

Læs om TV-overvågning (ITV), adgangskontrol (ADK) og indbrudsalarmer (AIA)

Brandsikring

Brandsikring

Læs om automatisk brandalarmering (ABA) og rumslukning (ARS)

Service & Beredskab

Service & Beredskab

Læs om vores forskellige serviceaftaler, og vælg en aftale, der matcher lige netop dit behov

Stort udvalg inden for hegn, porte, låger, bomme, rækværker, pullerter og rotationslåger

Mekanisk Sikring

Simple og komplekse løsninger inden for ITV, ADK, AIA og elektronisk perimetersikring

Elektronisk Overvågning

Projektering, installation og service på avancerede ABA- og ARS-anlæg.

Brandsikring