Byrumssikring

Vi er en del af en konfliktfyldt verden, hvor en fredelig bil eller lastbil pludselig kan blive til et dødbringende våben i hænderne på en terrorist. Derfor øges fokus i disse år på byrumssikring - eller mere specifikt: Hvordan vi kan gøre byrummene bøvlede for terroristerne.

Byrumsmøblet Obstruct er en hastighedsnedsættende chikane med et stilrent og funktionelt design. Hvis du skal højsikre et område, kan Obstruct kombineres med en certificeret køretøjshindring.

“Byrumssikring kan ikke i sig selv forhindre dødsfald,” pointerer sikkerhedsrådgiver Henrik Sichlau fra rådgivnings- og ingeniørvirksomheden Spangenberg & Madsen, der bl.a. samarbejder med Københavns Lufthavn og Rigspolitiet. Han peger i stedet på, at byrumssikring handler om at gøre det svært for terroristen at starte terrorangrebet i byrummet. Det kan man fx gøre ved at lave snoede adgangsveje og afspærringer i form af eksempelvis pullerter, betonklodser med mere.

Obstruct er vedligeholdelsesfri, og via indstøbte gevind i toppen kan man let fastgøre bl.a. sæder, lys og skilte. 

“Det handler om at skabe et byrum, der giver overblik, så folk kan se, hvad der sker, og giver dem mulighed for at søge i dækning eller komme væk,” forklarer Henrik Sichlau.

Sikkerhedsforanstaltningerne stiller nye krav til den måde, som vi tænker og indretter byrummene på, og kan rejse spørgsmål om, hvor synlige sikkerhedsforanstaltningerne skal være. Mange debattører har ytret bekymring for, at synlig byrumssikring vil have en negativ psykisk indvirkning på os der færdes i byerne. Dette er dog ikke nødvendigvis tilfældet.

Byrumsmøblet Obstruct brugt som hastighedsnedsættende chikane. Løsningen kan kombineres med en certificeret køretøjshindring.

I 2011 udgav Politiets Efterretningstjeneste undersøgelsen ‘Sikkerhed og tryghed på befærdede steder’. Her var konklusionen, at borgerne oplever synlige sikkerhedsforanstaltninger som direkte tryghedsskabende. De opfattede simpelthen den synlige sikkerhed som et tegn på, at kommunen og virksomhederne omkring de befærdede områder gør sig umage for at sikre dem. Og det manglede da også bare.

Hos KIBO Sikring vil vi gerne hjælpe dig med at skabe sikkerhed og tryghed ved hjælp af byrumssikring i dit nærmiljø. Kontakt en af vores dygtige rådgivere og få hjælp til at komme i gang allerede i dag.

Læs mere om højsikring her eller se vores udvalg af certificerede køretøjshindringer her

 

Mekanisk Sikring

Mekanisk Sikring

Læs om alt inden for hegn, porte, låger, bomme, pullerter, rækværker og rotationslåger

Elektronisk Overvågning

Elektronisk Overvågning

Læs om TV-overvågning (ITV), adgangskontrol (ADK) og indbrudsalarmer (AIA)

Service & Beredskab

Service & Beredskab

Læs om vores forskellige serviceaftaler, og vælg en aftale, der matcher lige netop dit behov

Mobilsikring

Mobilsikring

Læs om vores mobile sikringsløsninger

Stort udvalg inden for hegn, porte, låger, bomme, rækværker, pullerter og rotationslåger

Mekanisk Sikring

Simple og komplekse løsninger inden for ITV, ADK, AIA og elektronisk perimetersikring

Elektronisk Overvågning

Vores mobilsikringskoncept er skræddersyet til situationer, hvor der er behov for midlertidig afgrænsning.

Mobilsikring